Ромен Грожан най-бърз в последния ден от тестовете на "Муджело" 03.05 | 22:35

Фетел и Алонсо се наредиха зад него, а Ферари изпробва няколко нови компонента по своя болид, с които да бъде атакувано първото място в Испания следващата седмица

От Иво Вецев

Ромен Грожан сложи край на тестовете на "Муджело", след като затвърди доминацията си от втория ден и с най-бърза обиколка в последната сесия окупира върха.

Той записа резултат от 1:21.035 два часа преди да приключи следобедната сесия и никой не успя да подобри неговото време, което беше най-бързо за всичките три дни на тестовете.

Французинът тества своя Лотус във втори пореден ден, след като неговия отбор претърпя пълен крах в първия ден и се наложи да се прибегне към алтернативен план.

Времето на световния шампион Себастиян Фетел от сутрешната сесия бе напълно достатъчно, за да може RB8 да вземе втората позиция в тридневните тестове, а на трето място остана Фернандо Алонсо, който завърши на под десета от германския си конкурент.

Ферари тестваше няколко нови компонента по своята кола в сутрешната сесия (нов аеродинамичен пакет и изпусквателна система), с които се надяват да се върнат в борбата за титлата през този сезон във Формула 1.

На 4-а и 5-а позиция завършиха съответно пилотът на Торо Росо Даниел Рикардо и този на Заубер Серхио Перес.

Нико Хюлкенберг пък влезе в болида на Форс Индия, който сутринта бе каран от Пол ди Реска, и подобри времето на своя съотборник с цели 0.7 секунди, но не можа да се изпревари Рикардо и Перес и финишира 6-и.

Малдонадо пък успя да запише седмо време 1.22.852, след като механиците му отстраниха проблема в електрониката, който позволи на пилота на Уилямс да запише едва 4 обиколки в сутрешната сесия.

Ди Реста се смъкна до 8-а позиция с времето си от сутринта, а десетката бе запълнена от Ковалайнен с Кейтъръм и Търви с МакЛарън. Нико Росберг изненадващо остана 11-и със своя Мерцедес, а очаквано колата на Марусия, карана от Тимо Глок, бе най-бавна в тестовете.

Надпреварата във Формула 1 се подновява следващата седмица, когато екипите ще се насочат към Испания за първото Гран При на европейска земя за сезона.

Водещи

Най-четени