Роналдиньо класира Фламенго за груповата фаза на Копа Либертадорес 02.02 | 11:34

Бразилската звезда записа гол и асистенция за победата с 2:0 над боливийския Реал Потоси

От Краси Киров

Геният на Роналдиньо класира Фламенго за груповата фаза на Копа Либертадорес, след като тази нощ бразилският клуб постигна победа с 2:0 при домакинството на боливийския Реал Потоси.
 
Фламенго претърпя изненадващо поражение с 1:2 в първата среща, поради което и "червено-черните" имаха нужда от солидно представяне у дома, за да се спасят от срамно отпадане в самото начало на престижната надпревара.
 
В герой за Фламенго се превърна именно кавалерът на Златната топка за 2005 година, който асистира за първото попадение на своя тим и сам отбеляза второто.
 
Фламенго стартира по-активно срещата, но бразилският гранд пропусна няколко добри положения пред вратата на съперника. Все пак постепенно се стигна до 40', когато бразилците откриха резултата. Роналдиньо центрира от статично положение, а Лео Мора с глава отбеляза за 0:1.
 
В самия край Роналдиньо собственоръчно сложи точка на спора, след като в 90' получи кълбото в наказателното поле на Реал Потоси, финтира противников бранител и стреля точно за крайното 2:0. Така Фламенго се класира за груповата фаза на Копа Либертадорес, където негови съперници ще бъдат Ланус (Аржентина), Емелек (Еквадор) и Олимпия (Парагвай).
 
За групите на Копа Либертадорес се класира и друг от бразилските грандове - Интернасионал, който завърши 2:2 при гостуването си на колумбийския Онсе Калдас, но след 1:0 в първия мач продължава напред. В групите на турнира Интернасионал ще бъде в компанията на носителя на трофея Сантос.

Водещи

Най-четени