Роналдиньо ще продължи кариерата си в Атлетико Минейро 05.06 | 13:57

"Той не е просто който и да е играч, той е Роналдиньо", заяви президентът на Атлетико Алешандре Калил. "Аз имам репутация на луд човек, но не съм достатъчно луд, за да пропилея шанса да подпиша с Роналдиньо"

От Мариян Найденов

Бившият плеймейкър на Барселона и Милан Роналдиньо подписа краткосрочен договор с Атлетико Минейро в понеделник (4 юни), само четири дни след като се раздели със скандал с Фламенго.

Световният шампион с Бразилия от Мондиал 2002 в Япония и Южна Корея напусна Фламенго заради неизплатени заплати и бонуси в размер на около 20 милиона щатски долара.

32-годишният футболист е подписал с Атлетико Минейро до края на сезона и ще може да дебютира за новия си клуб още утре (сряда, 6 юни), когато Атлетико има мач от бразилския шампионат срещу Баия.

Според един от най-популярните бразилски спортни сайтове, Роналдиньо ще получава по около 150 000 долара на сезон, което е много по-малко в сравнение със заплатата му във Фламенго, която възлизаше на близо 600 000 долара на сезон.

"Той не е просто който и да е играч, той е Роналдиньо", заяви президентът на Атлетико Алешандре Калил. "Аз имам репутация на луд човек, но не съм достатъчно луд, за да пропилея шанса да подпиша с Роналдиньо".

Атлетико Минейро, който заедно с Крузейро, е един от двата големи клуба в Бело Оризонте, завърши на 15-то място в бразилското първенство през миналия сезон. Досега Атлетико е печелил титлата в Бразилия само веднъж - през далечната 1971 година.

Водещи

Най-четени