Роналдо влезе в историята, сняг отложи дерби в ШЛ 11.12 | 00:02

Силна виелица в Истанбул отложи за утре Галатасарай - Ювентус

От Даниел Любомиров

Кристиано Роналдо влезе в историята на Шампионската лига като първият играч с 9 гола в груповата фаза на най-престижния футболен турнир в света. Суперзвездата на Реал Мадрид се завърна в игра за "белия балет" след 17-дневно отсъствие заради контузия и започна сред титулярите при гостуването на ФК Копенхаген, спечелено с 2:0.

Именно Роналдо реализира втория гол в мача в 49-ата минута, а в предпоследната дори можеше да се разпише отново, но изпусна дузпа с несериозно изпълнение. Иначе Лука Модрич с красив изстрел в 25-ата минута бе дал аванс на "кралския клуб", който стана първият отбор с победа на стадион "Паркен" срещу Копенхаген в Лигата.

Така Реал Мадрид завършва груповата фаза на Шампионската лига с актив от 16 точки на първото място и ще очаква по-лек съперник на осминафиналите. Копенхаген остава на последното 4-то място с 4 пункта и приключва участието си в евротурнирите.

В другия мач от Група В Галатасарай и Ювентус играха при 0:0 до 31-ата минута, когато поради силната снежна виелица в Истанбул срещата бе прекратена и отложена. Утре от 15:00 часа българско време битката на стадион "Тюрк Телеком Арена" ще продължи от момента на спиране на играта.

Двата тима се борят за второто място в крайното класиране, което дава билет за елиминационната фаза. Засега Ювентус е с 6 точки на втора позиция, а Галатасарай има 4.

Повече подробности за мачовете и още новини от Шампионската лига четете в Sporta.bg

Най-четени