Роналдо и Бебето откриват новата "Маракана" 27.03 | 13:08

Двете легенди на Бразилия ще селектират отборите за приятелска среща на 27-ми април

От Божидар Азманов

Реновираният стадион "Маракана" в Рио де Жанейро ще бъде открит на 27-ми април с демонстративен мач между отбори, селектирани от бившите звезди на бразилския национален отбор по футбол Роналдо и Бебето.

Срещата ще е първия тест за обновеното съоръжение с капацитет от 76 хиляди души, но за нея то ще бъде отворено само частично и не повече 20 хиляди зрители ще могат да присъстват на двубоя. Новината бе потвърдена от Министерството на труда на Бразилия.

Голяма част от отбраната публика ще бъде съставена от хората, които работят на обекта и техните семейства, както и поканените от Организационния комитет на Мондиал 2014.

Реконструкцията и модернизацията на "Маракана" започна през август 2010 година и според местните власти вече е завършена на 92 процента. Очаква се довършителните работи по арената окончателно да приключат до 24 май.

Първоначално легендарният стадион трябваше да бъде готов на 28 февруари. Впоследствие, по различни причини откриването бе забавено. Стойността на проекта е около 400 милиона долара.

Всеки ден на обекта работят над 5000 работници, а официалното откриване трябва да се състои на 2 юни, когато Бразилия и Англия трябва да играят контрола помежду си на "Маракана".

Стадионът е един от тези, на които между 15-ти и 30-ти юни ще се проведе турнирът за Купата на Конфедерациите. Догодина "Маракана" трябва да приеме финала на Световното първенство по футбол, така както бе и през далечната 1950 година, когато Уругвай надделява над домакините с 2:1 пред повече от 200 хиляди зрители.

Водещи

Най-четени