Роналдо покоси мечтите на Ибра и компания 20.11 | 00:06

Звездите на Реал Мадрид и ПСЖ спретнаха пет звездно шоу в Стокхолм

От Божидар Азманов

Португалия се класира за Мондиал 2014 след като постигна втора победа над Швеция, този път с 3:2 в Стокхолм.

Преди четири дни играчите на Пауло Бенто надвиха с 1:0 в Лисабон, а тази вечер зрителите на "Френдс Арена" станаха свидетели на истинско зрелище.

Главните герои в него бяха обичайните заподозрени - Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович, които вкараха и петте попадения.

По този начин Португалия се класира за четвърто поредно Световно първенство. За последно тимът пропусна шампионат на планетата през 1998 година във Франция.

Провалът на Швеция и Исландия тази вечер пък е много неприятен за целия скандинавски футбол, който няма да има представител на световни футболни финали от 1982-а година насам.

Първото полувреме на двубоя на "Френдс Арена" в шведската столица не блестеше с нищо особено и попадения нямаше. По-сериозните положения бяха пред вратата на Исаксон, а сериозни пропуски направиха Роналдо и Уго Алмейда.

През втората част обаче най-големите звезди на двата отбора се развихриха. Кристиано Роналдо откри резултата в 50-а минута, когато завърши по отличен начин перфектна португалска контраатака.

Домакините не се предадоха и в 72-а минута Ибра изравни с глава, а четири минути по-късно от пряк свободен удар направи 2:1 и вдъхна надежди за успех на своите. Последната дума обаче бе на нападателят на Реал Мадрид.

Той финализирани хладнокръвно две поредни атаки в 77-а и 79-а минути, оформяйки своя хеттрик, а това класира Португалия на Световното идното лято.

Повече за зрелището между Португалия и Швеция вижте в Sporta.bg

Най-четени