Роналдо с нов рекорд при победа на Реал 22.09 | 21:58

Кристиано прати постижение на Санчес в историята

От Иво Вецев

Реал Мадрид продължи да гони Барселона и Атлетико Мадрид, като постигна 4-а победа в първенството, а в поредна жертва на Анчелоти се превърна Хетафе.

В мач от 5-ия кръг на Ла Лига "кралския клуб" надделя над градския си съперник с 4:1, въпреки че Лафита (5) даде аванс на гостите. Още до полувремето Пепе (18) и Роналдо (32) от дузпа обърнаха развоя, а след това Иско (58) нанесе решителния удар за 3:1.Отново Роналдо в добавеното време вкара втория си гол.

Това бе поредната паметна вечер за Кристиано, който успя да подобри рекорда на Уго Санчес от 207 попадения, а на №7 му отнеха едва 205 срещи за това и вече има 208 гола, нареждайки се на 5-о място във вечната голмайсторска листа на 9-кратния еврошампион. 

Испанският национал Иско, който вкара 5-ия си гол, не беше част от титулярния състав, но Гарет Бейл се контузи по време на загрявката и се наложи смяна още в стартовия състав на Анчелоти. "Сантяго Бернабеу" пък отново не успя да види на какво е способен най-новият "галактико".

Двубоят започна с обичаен натиск на Реал Мадрид, а удар на Кристиано Роналдо в 4' беше изчистен от голлинията. Само минута по-късно той загуби топката в центъра на терена, а Лафита веднага бе намерен в половината на домакините. Той пробва удар, който рикошира в Пепе и влетя в мрежата за 0:1.

След гола "белия балет" почна да натиска мощно, а положенията се редяха едно след друго. Роналдо в 13' пропусна от добро положение, а малко след не го и Иско пробва късмета си. В крайна сметка обаче Мойа спаси удар на португалеца, но Пепе стигна пръв до топката и в 18' успя да изравни.

Добрата игра на Реал продължи и след това, като в 28' Ди Мария бе много близо до гол, но отново Моя успя да парира.

В 30' се стигна до много спорна ситуация, като Роналдо стреля от пряк свободен удар и топката срещна ръката на Мичел - последва дузпа, която не беше проблем за голмайстора на "кралския клуб", който даде аванс на своите, а в същото време изравни постижението на Санчес от 207 попадения.

До края на полувремето Моя направи още две отлични спасявания срещу Пепе и Бензема, а младокът Начо успя да парира опасен пробив на Мику в половината на домакините - 2:1 на полувремето.

С вихрени атаки бе открита втората част, които в крайна сметка доведоха до гол - в 58' Роналдо изпълни бързо свободен удар и намери Иско, който мина през защитата и с красив удар реализира поредния си гол за 3:1.

№7 продължи да прави каквото си иска със защитата, а негов пас едва не доведе до нов гол, но Бензема не успя да засече. В 70' пък Лопес напомни защо е предпочитан за титуляр, парирайки супер удар на Сарабия.

Само 2 минути по-късно Бензема се отчете с невероятен пропуск, като с глава от близко разстояние не успя да уцели вратата. Малко по-късно Роналдо имаше претенции за дузпа, но втора такава не бе показана. До края на срещата пък отново той и Мората пропуснаха да направят победата на Реал по-убедителна. В 85' пък Мичел си изпроси втори жълт картон и Хетафе доигра срещата с 10 човека.

В последните секунди на двубоя Роналдо получи още един шанс да подобри рекорда на Санчес и този път не сбърка - 4:1 и Реал се изкачи до третото място с 13 точки. Хетафе е 14-и с 4 пункта.

Водещи

Най-четени