Роналдо тества границата на възможностите си в документална поредица 22.08 | 20:26

Звездата на Реал се подлага на редица куриозни изпитания, изготвени от светила в спортната наука

От Михаела Ганчева

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо се подложи на редица интригуващи изпитания, включително и опит да счупи стъклена стена с прочутия си пряк свободен удар, в 60-минутен документален филм, който ще тръгне в ефир от септември.

Екип от световни учени в сферата на спорта прекара дълго време в подготовка на сложните тестове за Роналдо в Мадрид, които целят да установят формулата на успеха и качествата, превърнали продажбата на португалеца в Реал в най-скъпия трансфер във футбола за всички времена.

Освен вече споменатия номер със стъклената преграда, зрителите на британската медия Sky Sports ще станат свидетели на битка между португалския национал и елитен спринтьор, които ще премерят сили в изпитание за подвижност, бързина и издържливост.

Предизвикателствата за Роналдо не спират до тук - в един от най-интригуващите тестове прочутият португалец ще опита да надхитри група обучени снайперисти с лазери.

"Снимките на филма бяха наистина вълнуващи", похвали се звездата на Реал. "Експериментът бе нещо съвсем ново за мен. Изпитанията тестваха детайлно силата и качествата ми. Обясних си точно как работи тялото ми и какво ме прави спортистът, който съм в момента".

"Не отричам, че тестовете бяха доста тежки, но вярвам, че справих добре. Нямам търпение да видя филма по екраните", допълни CR7.

Документалният експеримент ще покаже уменията на Роналдо в супер забавени кадри, придружени с модерни компютърни графики. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер и националният селекционер на "трите лъва" Фабио Капело също взеха участие в творението с име "Castrol EDGE Presents Ronaldo Tested to the  Limit" *.

* (от английски - Castrol EDGE представя Роналдо, тестван на границата на възможностите си)

Водещи

Най-четени