Рони О'Съливан без никакви проблеми в първия кръг 01.12 | 12:37

Ракетата смаза 19-годишен аматьор

От Даниел Любомиров

Световният шампион по снукър Рони О'Съливан се класира за втория кръг на Шампионата на Обединеното кралство – втория по значимост турнир от снукър календара, който се провежда в зала "Барбикан" в Йорк.

Ракетата нямаше никакви проблеми и спечели с безапелационното 6:0 срещу 19-годишния аматьор Рис Кларк.

След края на срещата Рони сподели, че е опитал на няколко пъти да направи максимален брейк от 147 точки, защото е имал възможността да поема повече рискове, предвид характера на двубоя.

В крайна сметка О'Съливан не успя да закове максимум – който го направи обаче, ще се превърне в автора на юбилейния максимален брейк номер 100 в историята на снукъра. Наградата за подобно постижение в Шампионата на Обединеното кралство е 55 хиляди паунда, което допълнително блазни състезателите да опитват да го постигнат. В рамките на първия кръг засега обаче никой не е успял да разчисти масата единствено с комбинации между Черна и Червена топка.

Рони О'Съливан ще се стреми да прибави 5-та корона от Шампионата на Обединеното кралство, като последният път, когато триумфира в Йорк, беше през 2007-ма година. Откакто стана световен шампион по-рано през 2013-та, Ракетата не е печелил нито един ранкинг турнир.

Все пак, О'Съливан триумфира в престижното състезание сред 16-те най-добри играчи в света "Шампион на шампионите" точно преди старта на турнира в Йорк.

Повече подробности за разгромната победа на Ракетата четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени