Рони О'Съливан продължава с добрите изяви в "Крусибъл" 03.05 | 13:04

Ракетата се справи със съпротивата на един от главните фаворити за шампионска слава Нийл Робъртсън

От Краси Киров

Рони О'Съливан продължава със силното си представяне на световното първенство по снукър в Шефилд.

Този път Ракетата, който е трикратен победител в "Крусибъл", се справи със съпротивата на един от главните фаворити за шампионска слава Нийл Робъртсън, който през тази година показваше доста колебливи изяви, но в Шефилд изглеждаше във форма.

О'Съливан изоставаше след първата сесия с 3:5, но във втората той показа, че никога не трябва да бъде отписван. Той записа 6 поредни фрейма и поведе с 9:5 след няколко брилянтно построени серии и точни далечни удари. От своя страна австралийският му противник показваше доста нетипични грешки и неубедителни сейфти удари. Все пак О'Съливан напомни за себе си, като изведнъж желанието му за игра рязко спадна и Робъртсън успя да се възползва и намали до 9:7.

В решаващата вечерна сесия победителят от "Мастърс"-а през тази година взе откриващата партия и намали пасива си до един фрейм, но Ракетата отговори със сенчъри брейк от 104 точки - 10:8. В третата партия Робъртсън имаше първи възможност да разчисти масата, но при серия от 44 точки пропусна черната и Рони наказа това невнимание от страна на бившия световен шампион със 71 точки. След това той записа и втори сенчъри брейк за вечерта от 100 точки и поведе с 12:8.

О'Съливан допусна ново отпускане и австралиецът успя да измъкне следващите два фрейма със серии от 89 и 77 точки, но в 23-ата партия отново допусна грешка и 59-те точки на Рони се оказаха достатъчни за място на полуфинала.

Там той ще срещне Матю Стивънс, който се представя доста добре в "Крусибъл" през тази година. Той отстрани поред Марко Фу, Бари Хоукинс (отстранил №1 Марк Селби), а на четвъртфиналите демонстрира невероятна форма и победи с 13:5 Райън Дей, след като записа 11 поредни фрейма на своята сметка.

Другият полуфинал ще противопостави Стивън МАгуайър, който победи великият Стивън Хендри и сложи край на уникалната му кариера, и Алистър Картър, който също се намира в чудесна форма. Той отстрани Джъд Тръмп във втория кръг, а на четвъртфиналите победи сензацията Джейми Джоунс с 13:11.

Водещи

Най-четени