Рони О'Съливан срещу 122-рия в света в 1-вия кръг на Световното 17.04 | 15:30

"Крусибъл" зове - ясен е жребият за дългоочаквания турнир в Шефилд

От Даниел Любомиров

5-кратният и действащ световен шампион Рони О'Съливан ще играе със 122-рия в световната ранглиста Робин Хъл в първия кръг на Световното първенство по снукър в шефилдския театър "Крусибъл".

Ракетата ще се опита да спечели трета поредна титла и общо шеста в кариерата си, с което би се изравнил по брой отличия с легендарните Стив Дейвис и Рей Реърдън. Неговият мач е първи по програма на турнира – на 19 април от 12 часа българско време започва първата сесия, а втората е насрочена за същия ден от 21.

39-годишният Хъл се отказа от снукъра през 2008 година заради сърдечни проблеми, но 4 години по-късно се завърна сред професионалистите и заслужи участието си в "Крусибъл", след като преодоля 4-те квалификационни кръга.

Хъл елиминира след 10:8 световният шампион от 2002-ра година Питър Ебдън и попречи на англичанина ветеран да се класира на Световното за първи път в 22-годишния си професионален път.

Срещу себе си в 1-вия кръг обаче Хъл ще срещне намиращия се във великолепна кондиция Рони О'Съливан, който през 2014-та вече спечели Мастърс и Откритото първенство на Уелс, като в последния случай закова маскимален брейк от 147 във финалния фрейм срещу Дин Дзънхуей.

Дин, който вече има 5 ранкинг титли този сезон и се стреми да стане първият в историята с 6, ще се изправи срещу дебютанта Майкъл Уозли. Световният номер 1 Нийл Робъртсън ще срещне Роби Уилямс, който също за първи път в кариерата си ще играе в "Крусибъл".

Вторият в ранглистата Марк Селби среща уелската надежда Майкъл Уайт, който ще защитава честта на страната в отсъствието на знаменития Марк Уилямс, отпаднал в квалификациите.

4-кратният световен шампион Джон Хигинс ще срещне сънародника си от Шотландия Алън МакМанъс, а финалистът от 2011-та година Джъд Тръмп се изправя срещу Том Форд.

Най-четени