Рос Браун не вижда причина Мерцедес да не е победител 13.03 | 14:32

Базираният в Баркли тим се представи стабилно на предсезонните тестове и тази година определено е готов да се бори за челните позиции след два неособено успешни сезона

От Мариян Найденов

Отборният директор на Мерцедес Рос Браун заяви, че не вижда никаква причина болидът на тима за новия сезон да не донесе победи в състезанията.

Тимът, базиран в Баркли, се представи стабилно на предсезонните тестове и тази година определено е готов да се бори за челните позиции след два неособено успешни сезона.

Попитан дали W03 е готов за победи, Браун отговори: "Аз мисля, че винаги сте вярвали в това. Сега искате да видите болид, който печели и аз не виждам нищо, което да ми говори, че няма да е така.

Понякога имаш кола, която ти създава проблеми и виждаш, че нещата не вървят така, както си очаквал. Но с тази кола определено не е така. Сигурни сме, че ще покрием нашите амбиции в много по-голяма степен, отколкото в предишните две години", смята шефът на Мерцедес.

Браун не пожела да даде прогноза на коя позиция вижда своя тим след първото състезание в Австралия в края на седмицата и потвърди, че забраната за обдухването на дифузьора на болидите прави предсезонните прогнози още по-трудни.

"Трудно е да прецениш, защото не знаеш с колко гориво са карали на тестовете останалите. Когато всички застанат на стартовата решетка със зареден догоре резервоар, тогава ще се види един по точен модел на представянето на отборите.

Някои състезателни обиколки изглеждат добре, други не чак толкова и аз си мисля, че колите ще се променят още веднъж преди да стигнем до Мелбърн.

Тази година например е по-трудно да се вземе решение къде да отиват отработените емисии. Миналия сезон всичко беше по-точно, но тази година бе забранено обдухването на дифузьора на болидите.

През първите няколко състезания ще има интересни обрати и смяна на лидерството", сигурен е Рос Браун.

Водещи

Най-четени