Рос Браун определи Нико Розберг за младия Шумахер 13.07 | 14:20

Босът на Мерцедес сравни младия пилот на тима Нико Розберг с Михаел Шумахер

От Краси Киров

Немският пилот Нико Розберг много прилича на младия Михаел Шумахер, смята отборният директор на Мерцедес Рос Браун.

Розберг и Шумахер са съотборници в тима на Мерцедес от началото на 2010, а Браун заяви, че синът на бившият шампион на Формула 1 Кеке Розберг-Нико е най-добрият съотборник, който Шумахер е имал.

"Понякога сякаш малкият Миахел Шумахер стои пред мен. Розберг работи много интензивно, няма емоционални слабости и е много талантлив. Вероятно ситуацията щеше да е доста по-лесно за Михаел, ако той нямаше толкова добър съотборник. Двамата могат да се учат много един от друг", зави Браун пред Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Босът на Мерцедес заяви, че пилотите, които ще се състезават за неговия тим през 2012 година ще бъдат потвърдени по-късно този сезон, след като Шумахер изрази желанието си да остане за още една година в отбора след състезанието за голямата награда на Великобритания миналата седмица.

"Той има тригодишен договор с Мерцедес и ние сме много щастливи. Но ако той реши, че не иска повече да се състезава за нас, тогава ще трябва да помислим. Не може да накараш някого да направи нещо насила. Ние вярваме в него, той е важна част от отбора", добави Браун.

На директния въпрос дали Мерцедес все още иска да работи с Шумахер през 2012 година, Браун заяви:"Да, разбира се".

Водещи

Най-четени