Русия потвърди назначението на Фабио Капело 16.07 | 14:28

Легендарният италианец ще бъде новият селекционер на "Сборная"

От iNews.bg

Това, което малко или много се очакваше в последните два дни, бе официално потвърдено днес от временния президент на руския футболен съюз Никита Симонян - италианецът Фабио Капело е новият селекционер на Русия.

Легендарният специалист наследява на поста холандеца Дик Адвокаат, чийто контракт с руския футболен съюз изтече след неуспешното за "Сборная" Евро 2012 в Полша и Украйна. Там Русия стартира с гръмка победа от 4:1 над Чехия, но изненадващо не успя да се класира за ¼-финалите.

По план Фабио Капело също трябваше да присъства на Европейските финали, но италианецът напусна поста си мениджър на Англия след конфликт с местната Футболна асоциация. През месец февруари Дон Фабио подаде оставка, оставайки вбесен от решението на ФА да отнеме капитанската лента на Джон Тери, който се забърка в звучен расистки скандал.

Новините за назначаването на Капело бяха куриозно издадени от звездата на "Сборная" Андрей Аршавин преди два дни, когато нападателят на Арсенал изпревари местната федерация, поздравявайки италианеца за назначението му чрез своя личен уебсайт.

"Днес беше взето решение да назначим Фабио Капело на поста старши-треньор на националния отбор по футбол на Русия. В близко бъдеще очакваме той или негов представител да пристигне в Москва, за да договорим окончателно условията по договора и да го подпишем. Очаквам това да стане в сряда или четвъртък", разкри временният президент на РФС Никита Симонян.

Добил световна популярност с успехите си на клубно ниво, Русия е вторият национален тим след Англия, който успява да си осигури услугите на Фабио Капело.

66-годишният тактик води британците в периода между 2008 и 2012, но не успя да донесе дългоочакван трофей на "трите лъва". За негово съжаление, Капело не успя да се пробва и на Евро 2012, напускайки след скандала с Футболната асоциация.

Водещи

Най-четени