Русия продължава работа по Мондиал 2018 въпреки Блатер 03.06 | 14:31

Оставката на президента на ФИФА "не променя нищо"

От Даниел Любомиров

Оставката на президента на ФИФА Сеп Блатер не означава, че Русия по някакъв начин ще забави работата си по подготовката за Световното първенство в страната през 2018 година.

За това увери лично говорителят на президента на Руската федерация Владимир Путин, който бе един от най-ревностните поддръжници на Блатер преди Конгреса на ФИФА в Цюрих.

Както е известно, Блатер подаде оставката си само четири дни след като спечели пети мандат начело на световната футболна централа и предизвика редица въпроси около неочакваното си решение.

Самият той не даде обширно обяснение на действията си, коментирайки накратко, че въпреки че е спечелил изборите, не се е радвал на подкрепата на целия футболен свят. Критиците на Блатер получиха допълнителен стимул да го нападат, след като поне четирима високопоставени чиновници във ФИФА бяха демонстративно арестувани от швейцарската полиция в Цюрих само няколко дни преди Конгреса на централата.

Тъй като ФБР провежда независимо разследване срещу Блатер, руският държавен глава Владимир Путин публично го защити от нападките и съзря конспирация от страна на САЩ с цел Русия да не може да проведе нормално Световното първенство след три години.

Водещи

Най-четени