Ръководител на Уилямс поиска пoвече Формула 1 в интернет 14.07 | 20:20

Адам Пар сподели мнение, че може да бъде направено още много по отношение комуникацията между пилоти и фенове в социалните мрежи

От Константин Симидчийски

Според новия председател на Уилямс Адам Пар Формула 1 се нуждае от по-голямо медийно покритие в интернет и най-вече от увеличаване на присъствието на спорта в социалните мрежи.

Въпреки, че Бърни Екълстоун върши чудесна работа с отразяването на кралските гонки по телевизията, мнението на Пар е, че може да се направи още за онлайн профила на Формула 1.

"Работата на Бърни по отразяването на събитията в нашия спорт е феноменална", заяви Пар, цитиран от AUTOSPORT. "От икономическа гледна точка обаче трябва да се направят промени в начина, по който феновете комуникират с действащите фигури във Формула 1, най-вече чрез възможностите, които предлагат социалните мрежи."

"Рубенс Барикело има повече от един милион последователи в Twitter и това е страхотно за Рено, защото, когато той споделя в мрежата, че Уилямс и Рено отново са партньори, огромно количество бразилски фенове започват да подкрепят и Рено - един от авторитетните доставчици на двигатели. Това не се прави с комерсиална цел, защото самият Барикело не таксува никого, затова че го следва, но просто по този начин можем да преценим истинските възможности на социалните мрежи."

Самият Екълстоун заяви пред Channel 10 в Австралия, че не би искал да променя вида на излъчване на Формула 1, въпреки че има възможност хората да наблюдават Гран при и на мобилните си телефони.

"Феновете не искат това, те предпочитат да си пуснат телевизора", сподели Екълстоун. "Много хора ме питат за излъчване онлайн и чрез мобилните телефони, но това не е належащо, а и би предизвикало негодувание сред телевизионните канали, с които сме сключили договори."

Най-четени