С десет души Лудогорец получи четири гола от Реал Мадрид 09.12 | 23:35

"Орлите" приключиха участието си в Шампионската лига

От iNews.bg

Новият евробоец на България Лудогорец приключи с поражение участието си в груповата фаза на Шампионската лига, след като тази вечер "орлите" загубиха с 0:4 гостуването си на действащия носител на трофея Реал Мадрид.

Сблъсъкът бе последен за "орлите" от група B на турнира, като родният шампион приключва участито си на последното четвърто място, но с исторически за българския футбол актив от четири точки. Головата разлика на "орлите" остава 5:14. Реал Мадрид пък завървшва участието си в групите със стопроцентов актив от шест победи от шест изиграни мача и първо място в групата.

Победата означаваше и нов рекорд за десеткратния шампион на Европа. За Реал Мадрид това е 19-и пореден успех във всички турнири, което е и ново върхово постижение в цялата история на испанския футбол. До днес Реал Мадрид делеше рекорда с Барселона, като и двата клуба имаха по 18 успеха.

Кристиано Роналдо от дузпа, Гарет Бейл, Алваро Арбелоа и младият Алваро Медран бяха точни за "кралете", а след само 19 минути игра Лудогорец остана и с десет души на терена. Марселиньо игра с ръка на голлинията и получи стопроцентов червен картон от френския рефер Клеман Тюрпие, оставяйки българите с човек по-малко на един от най-негостоприемните стадиони на планетата.

Подробности за двубоя между Реал Мадрид и Лудогорец можете да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени