САЩ поведе на България след загуба на Цвети Пиронкова 06.01 | 13:18

Българката загуби с 4:6, 4:6 от 55-тата в света Бетани Матек-Сандс

От Краси Киров

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова загуби от Бетани Матек-Сандс с 4:6, 4:6 на неофициалното световно първенство за смесени двойки "Хопман Къп", което се провежда в Пърт (Австралия).

По този начин отборът на САЩ поведе с 1:0 на България в последната среща за двата тима в групата. Малко по-късно Григор Димитров ще се изправи срещу номер 8 в света Марди Фиш и ще търси победа за България.

Цвети не успя да запише успех на сингъл в турнира, но все пак тя трябваше да се изправи преди това срещу номер 1 и номер 2 в света Каролине Возняцки и Петра Квитова.

Преди този двубой Чехия и Франция си осигуриха първите места в своите групи и по-този начин си спечелиха правото да играят на финала. Така тенисистите на двете държави утре ще определят победителя в Хопман Къп за 2012 година.

Пиронкова започна с много добри сервиси, които бяха трудни за връщане от страна на американката. 55-тата в света Бетани Матек-Сандс показа много агресивна игра и мощен форхенд. Двете тенисистки нямаха проблеми в своите сервис геймове до осмия гейм.

Постепенно играта на Бетани стана по-изнервена и тя допусна първата си двойна грешка в осмия гейм при резултат 4:3 за Пиронкова. За американката ставаше все по-трудно да вкара първи сервис и Цвети получи първия шанс за пробив в мача. След това с много добри ретури българката не даваше този гейм, който бе по-дълъг от всички останали до момента в мача. В една изключителна битка Матек-Сандс обаче успя да вземе гейма и изравни резултата.

Този момент разконцентрира Цвети Пиронкова и американката достигна до първата си точка за пробив в следващия гейм. С хубав бекхенд по правата Матек-Сандс успя да постигне и първия пробив в мача. След това за Бетани не бе трудно да спечели сета за 1:0.

Пиронкова започна силно и втората част, докато Бетани трудно спечели своя първи гейм. След това с много добра игра на бекхенд американката осъществи пробив за 2:1. Следващият сервис гейм на Пиронкова бе много трудно спечелен от българката, но все пак тя запази шанс за търсене на победата.

При 4:3 в полза на Матек-Сандс, американката показа, че желае силно победата като осъществи гейм на нула и после Цвети трябваше да сервира за оставане в мача. Пиронкова не мислеше да се отказва и също спечели на нула своето подаване, но в крайна сметка единственият пробив във втория сет се оказа решаващ и Бетани се поздрави с победата.

Най-четени