САЩ постави два рекорда след разгромна победа над Нигерия 03.08 | 09:22

Феноменалната стрелба на американците им донесе победа със 156:73 над Нигерия

От Краси Киров

Баскетболният отбор на САЩ победи с рекордния резултат 156:73 Нигерия в последен мач от третия ден на олимпийския турнир в група "А", с което излезе начело на временното класиране.

Това е най-резултатният двубой в на олимпийските игри. Американците са с актив от шест точки, следвани от Франция и Аржентина с по пет, а унизеният тим на Нигерия е четвърти.

Кармело Антъни отбеляза зашеметяващите 37 точки, като той игра малко над 14 минути и беше сменен преди началото на последната четвъртина. По този начин Кармело стана играчът с най-много точки в един мач в историята на олимпийските игри.

Освен това, олимпийските и световни шампиони завършиха с невижданите 29 точни стрелби от зоната за три точки.

Старият рекорд за най-много точки в един мач бе на Бразилия - Египет 138-85 през 1988 година в Сеул. Най-добрият резултат на американците досега пък беше победа с 133-70 над Китай в Атланта 1996.

Ръсел Уестбрук добави 21 точки, а Коби Брайънт записа 15 точки във вечерта, в която всеки играч на американците се разписа. Леброн добави 6 точки за успеха.

"Просто невероятно представяне в стрелбата. Това е най-добрата стрелба, която съм виждал в моята кариера във всички отбори. Досега никой не е имал толкова точни удари," заяви треньорът на американците Майк Кжижевски.

Водещи

Най-четени