Самир Насри пропуска мачовете с Барселона 13.01 | 18:19

Звездата на Манчестър Сити се размина с най-лошото

От Иво Вецев

Полузащитникът на Манчестър Сити Самир Насри ще отсъства от футболния терен в следващите поне 8 седмици, след като получи контузия по време на последния мач на "гражданите" срещу Нюкасъл в Премиършип.

В края на мача френският национал се опита да започне контраатака, но беше брутално спрян от Янг М'Вила, който с двата крака влезе остро в краката на набиращия скорост Насри. За проявата си защитникът получи само жълт картон.

Халфът обаче остана на земята и се наложи спешна медицинска помощ. Лекарите бързо обездвижиха крака на играча на Сити, който беше изнесен на носилка. Заради продължителната намеса съдията отсъди 7 минути продължения, а Насри напусна терена облян в сълзи.

Страховете на Мануел Пелегрини за скъсани връзки в коляното обаче не се оправдаха, като за щастие на играча той има леко разтежение в тази област и ще отсъства "само" 8 седмици. По този начин не е застрашно участието му на Мондиал 2014.

Все пак той ще пропусне един от най-важните сблъсъци на Манчестър Сити през сезона, тъй като през февруари "гражданите" се изправят срещу Барселона в осминафиналите на Шампионска лига. Не се очаква Насри да се завърне за безспорно най-интересното съперничество в тази фаза.

Водещи

Най-четени