Само победа устройва Ботев в дербито 13.09 | 17:53

"Проблемите на Тодор Неделев не са сериозни", разкри Станимир Стоилов

От Константин Симидчийски

Старши-треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов даде пресконференция преди предстоящото градско дерби с Локомотив утре.

За Мъри това ще бъде второ дерби със "смърфовете" до този момент, като през пролетта двубоят между Ботев и Локомотив завърши наравно.

"Канарчетата" са със статут на твърд фаворит срещу градския си съперник, а Стоилов посочи, че единствено победа срещу отбора на Александър Станков може да го удовлетвори.

"Всички в Ботев сме наясно, че през тази година Локомотив показва по-силна игра. Имаме проблеми с контузени играчи, но трябва да ги забравим и да играем на максимума. Искам само едно нещо от отбора и това е победа. Нищо друго няма да ме удовлетвори", заяви Стоилов.

Ботев има сериозни проблеми в атака за утрешното дерби, като Иван Цветков, Валери Домовчийски и Мариян Огнянов лекуват контузии. Вандер Виейра вече е на линия, но бразилецът страда от липса на игрова практика.

Феновете на Ботев бяха притеснени и от новините около Тодор Неделев, който се завърна с травма от световните квалификации с България. Мъри обаче успокои, че талантът е добре и е готов за битка.

"Проблемите на Тодор Неделев не са сериозни. Надявам се, че повиквателните за националния отбор ще повдигнат самочувствието му", посочи специалистът.

Водещи

Най-четени