Самуел Ето'о подписа с руския Анжи Махачкала 25.08 | 11:25

Камерунецът прие офертата на дагестанците, с което и осъществи един от най-сензационните трансфери в историята на футбола

От iNews.bg

Камерунската футболна звезда Самуел Ето'о вече е футболист на руския Анжи Махачкала, осъществявайки един от най-шокиращите трансфери в историята на спорта.

Вчера африканецът премина успешно медицинските тестове, като контрактът му с клуба от Дагестан ще бъде за срок от три години. Договорът на Ето'о с Анжи ще го превърне и в най-скъпоплатеният футболист в историята на футбола, като се очаква Ето'о да прибира по 20.5 милиона евро годишно като футболист на руснаците. Бившият голмайстор на Барселона ще получи и луксозна вила в руската столица Москва, където ще пребивава по време на престоя си в страната.

"Интер желае да обяви, че трансферът на Самуел Ето'о в Анжи бе финализиран", се казва в официално изявление на "нерадзурите", чиято фланелка камерунецът носи в продължение на две години.

"Президентът Масимо Морати и всички останали в Интер се сбогуват с Ето'о, който ни даде два фантастични сезона на професионализъм и страст, 53 гола в 102 мача и 6 незабравими трофея. Искрено желаем на Самуел много късмет и успехи в неговия нов клуб", добавиха от "Сан Сиро".

Финализирането на трансфера бе обявен и от страна на руснаците.

Финансовите детайли около шокиращата сделка не бяха обявени официално, като се смята, че Интер ще получи 27 милиона евро за услугите на своя нападател.

Самуел Ето'о премина в Интер през лятото на 2009, когато сложи край на петгодишния си престой в Барселона. Тогава камерунецът стана част от масивната сделка, която прати в обратна посока шведския национал Златан Ибрахимович. Ето'о триумфира с требъл още в първия си сезон като футболист на "нерадзурите", а през миналата кампания бе несъмнено най-добрият състезател на италианския клуб.

Камерунецът е и поредната перла в амбициозния проект на Анжи Махачкала, където вече блестят имената на Роберто Карлош, Балаш Джуджак и Юрий Жирков.

Водещи

Най-четени