Сан Антонио докосва титлата след трета победа над Маями 13.06 | 10:27

"Шпорите" се наложиха със 107:86

От iNews.bg

Сан Антонио Спърс е много близо до титлата в НБА, след като тази нощ "шпорите" се наложиха със 107:86 като гости на Маями Хийт в четвъртия мач от финалната серия в "Лигата на извънземните".

Така Сан Антонио записа третата си победа във финала, с която поведоха с 3:1 и вече са само на победа от шампионските пръстени.

Спърс натрупаха аванс още след първата четвъртина на мача, като постепенно увеличаваха преднината си, за да се поздравят с изразителен успех с 1 точки разлика.

Най-полезен за "шпорите” бе Коуи Ленард, който завърши двубоя с дабъл-дабъл от 20 точки и 14 борби. Тони Паркър реализира 19 пункта, Пати Милс добави още 14, а ветеранът Тим Дънкан записа срещу името си 10 точки и 11 борби.

За защитаващия титлата си Маями над всички бе ЛеБрон Джеймс с 28 точки, а Крис Бош и Джеймс Джоунс добавиха съответно по 12 и 11 пункта. Дуейн Уейд също нямаше ден и приключи със скромните за него 10 точки.

Следващия мач номер 5 от финала в НБА е в понеделник през нощта българско време (03:00 часа), когато серията се пренася в Сан Антонио и "шпорите” ще имат възможност да детронират Маями пред собствена публика.

Водещи

Най-четени