Сан Антонио е новият шампион на НБА 16.06 | 08:21

"Шпорите" детронирах Маями с 4:1 победи във финалната серия

От iNews.bg

Отборът на Сан Антонио Спърс триумфира с титлата в НБА, след като тази нощ се наложи със 104:87 над Маями Хийт в мач номер 5 от финалната серия, печелейки я с 4:1 успеха.

Сблъсъкът бе повторение на миналогодишния финал в Лигата, когато победител излязоха "горещите" след драма в седем мача (4:3). През този сезон драма нямаше и Сан Антонио не остави никакви съмнения, че е най-добрият отбор, детронирайки Маями, които се бяха устремили към трета поредна титла.

Трофеят е пети във витрината на "шпорите", като те взеха сладък реванш от Хийт, след като именно Маями е единственият отбор, нанасял им поражение във финали - през миналия сезон.

Кауи Леонард бе най-полезен за Сан Антонио в мач номер 5, приключвайки с дабъл-дабъл от 22 точки и 10 борби, който му помогна да бъде избран за MVP във финалната серия. Ману Джинобили реализира 19 точки, Пати Милс - 17, а Тони Паркър и Тим Дънкан приключиха с по 16 и 14 точки за победата.

За Маями над всички бе ЛеБрон Джеймс с 31 точки и 10 борби, но другите две големи звезди на отбора - Дуейн Уейд и Крис Бош разочароваха, завършвайки съответно с по 13 и 11 пункта.  

Водещи

Най-четени