Сан Антонио на победа от финала в Западната конференция 11.05 | 13:42

Бруклин Нетс спряха победната серия на Хийт

От Иво Вецев

Сан Антонио Спърс продължиха с тоталната си доминация над Портланд Трейлблейзърс, след като миналогодишният шампион на Западната конференция на НБА стигна до успех със 118:103 над своя домакин в мач №3 от полуфиналната серия.

Така възпитаниците на Грег Попович поведоха с 3:0 в серията и са на една победа от класиране за втора поредна година на финалите. Следващата среща е вечерта на понеделник срещу вторник.

Ключова роля за успеха изиграха резервите на Спърс, които вкараха общо 40 точки срещу едва 6 за тези на Трейлблейзърс. Освен това големите звезди на Портланд - Олдридж и Лилард вкараха общо 16 от 44 изстрела.

Цели 4-а играчи на домакините вкараха 20+ точки - Лилард (21), Матюс (22), Олдридж (21), Батуум (20), но това беше недостатъчно предвид слабото представяне на резервите на тима. Тони Паркър вкара 29 точки, докато Тим Дънкън се отчете със 17, голяма част от които в последната част на двубоя.

В полуфинален двубой от Източната конференция Бруклин Нетс спечелиха със 104:90 срещу действащия шампион Маями Хийт, намалявайки серията до 2:1 в полза на "горещите".

"Мрежите" вкараха 15 тройки в мача и движеха топката отлично, разбивайки защитните ротации на Маями. Благодарение на ефективността си в нападение "мрежите" дръпнаха 14 точки преди своя съперник преди последните 12 минути и не позволиха обрат.

Това беше и първа загуба за шампионите в елиминациите, след като Хийт спечелиха с 4:0 серията си срещу Шарлът Бобкетс, а след това почнаха с две домакински победи срещу Бруклин.

Единствено ЛеБрон Джеймс и Дуейн Уейд бяха на ниво за гостите, като Краля наниза 28 точки, а Уейд добави 20. За Нетс 6 играчи завършиха с 10 и повече точки, като Джо Джонсън отбеляза 19, а Блач добави 15.

Водещи

Най-четени