Сан Антонио надделя над Маями и поведе във финала 11.06 | 10:01

"Шпорите" записаха невероятна стрелба в първата половина на мача

От iNews

Сан Антонио Спърс победи със 111:92 като гост Маями Хийт в трети мач от финалната серия в НБА и поведе с 2-1 победи срещу миналогодишния шампион.

Гостите вкараха 19 от първите си 21 изстрела към коша на съперника и имаха 75,8 процента успеваемост при стрелбата в първата половина от мача, като подобриха постижението на Орландо срещу Лос Анджелис Лейкърс от 2009 година.

Кави Леонард реализира рекордните в кариерата си 29 точки за Спърс, след като в първите две срещи от серията вкара общо едва 18 точки. Неговите съотборници Тони Паркър и Дани Грийн добавиха по 15 точки за успеха на гостите.

Дуейн Уейд и Леброн Джеймс пък завършиха с по 22 точки в състава на Маями. Те се опитаха да съкратят разликата, която на полувремето стигна до 26 точки. Маями успя да стигне до изоставане от 7 точки.

Крис Бош се отчете с едва 9 точки в актива на Хийт. Отборът от Флорида за втора поредна година ще трябва да преодолее пасив от 1:2 победи във финалната серия, в опита си отново да триумфира с титлата в НБА. Мач номер 4 от финалите между двата отбора ще се играе в четвъртък отново в Маями.

Снимки и видео от победата на Маями може да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени