Сан Антонио подчини за втори път Оклахома 30.05 | 10:06

"Шпорите" станаха едва четвъртия тим в историята с 20 или повече поредни победи, както и единственият отбор, продължил победната си серия в плейофите

От Иво Вецев

Баскетболистите на Сан Антонио Спърс записаха нов впечатляващ успех над Оклахома Сити Тъндър, след като тази нощ Паркър, Дънкан и компания победиха със 120:111 и поведоха с 2:0 в серията преди двата отбора да отпътуват за Оклахома, където ще се изиграят следващите 2 двубоя.

"Шпорите" изиграха страхотни 48 минути в срещата, като нито един път не позволиха на "гръмотевиците" да вземат аванс. В дадени периоди от срещата разликата достигаше 20-22 точки, които се оказаха твърде голям пасив за Дюрант и компания.

Това беше и 10 поредна победа в плейофен двубой за Сан Антонио, като отборът на Грег Попович няма нито една загуба в елиминациите до момента, а Спърс са без поражение вече в 20 мача. Това ги прави едва 4-ия тим в историята на НБА с 20 или повече поредни победи, но Паркър и компания са единствените, които успяват да продължат дългата си серия без загуба и в плейофите.

Двубоят се разви перфектно за домакините, които от първата минута натиснаха своя по-млад и по-неопитен съперник, стигайки до 10 точки разлика, която бе увеличена през второто полувреме, когато разликата достигна връхната си точка - 22. След това като че ли настъпи отпускане в редиците на Сан Антонио, а от другата страна се разигра триото на Оклахома - Дюрант, Уестбруук и Хардън.

Баскетболистите на Скот Бруукс успяха да стопят своя пасив на 6 точки, но Тони Паркър и Ману Джинобили не позволиха на Оклахома да ги настигне, като двамата реализираха изключително важни кошове. Именно аржентинецът спря финалния щурм на гостите, след като реализира много трудна тройка секунда преди края на атаката, която отново направи авансът на Спърс 10 точки - 115:105 и "светкавиците" не успяха да обърнат в оставащите 1:29 минути.

Най-полезен за успеха беше Тони Паркър, който изигра феноменален двубой с 34 точки, като стреля изключително точно - 16-21. Ману Джинобили пък за пореден път се представи на ниво, влизайки от скамейката - 20 точки и 4 асистенции за 25 минути игра. Тим Дънкан не бе на обичайното си ниво, пропускайки цели 9 изстрела - 2-11, но овладя 12 борби и бе неотразим в защита. Калай Леонард изигра може би най-силния си двубой в плейофите, записвайки дабъл-дабъл - 18 точки и 10 борби. Всички баскетболисти, които Попович използва в срещата (11), успяха да отбележат точки, като изключим Андерсън, който записа едва 6 секунди.

Голямото трио на Оклахома реализира 88 точки, но това се оказа напълно недостатъчно за успеха. Дюрант беше над всички с 31 точки, докато Хардън добави 30 от пейката за 34 минути в игра. Уестбруук се отчете с 27 точки, 8 астистенции и 7 борби, но бе напълно засенчен от Тони Паркър. 10 точки записа Дерек Фишер, който обаче имаше трагичен ден в стрелбата - 2-11. Пейката на Оклахома се представи добре и днес, но в нападение разочароваха трима от стартовата петица - Серж Ибака, Сефалоша и Пъркинс. Те записаха общо 5 коша от 20 опита и трябва да допринасят повече, ако Тъндър искат да спечелят титлата в Западната конференция.

Водещи

Най-четени