Сани Жекова завоюва ново сребро в старт от Световната купа 14.03 | 18:12

"Това може би е годината на сребърните медали за мен, което ще ме мотивира още повече, за да бъда по-добра и да достигна златото", каза чаровната сноубордистка

От Мариян Найденов

Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова за пореден път потвърди прекрасната си форма през този сезон, след като завърши на второ място в коронната си дисциплина Бордъркрос в старта от Световната купа в италианския зимен център Валмаленко. Състезанието спечели олимпийската шампионка от Ванкувър 2010 Маел Рикер (Канада).

Това бе трето сребро за 24-годишната софиянка през този сезон след вторите й места във Вейсоназ (Швейцария) и Блу Маунтийн (Канада). Сани Жекова има още един подиум тази година - във Вейсоназ, където завърши трета.

В подреждането за малката световна купа в дисциплината бордъркрос Жекова заема трета позиция с 3720 точки Водачка е четвъртата във Валмаленко днес Доминик Малте (Канада) с 4060 т., а Рикер е втора с 3950 т.

"Това може би е годината на сребърните медали за мен, което ще ме мотивира още повече, за да бъда по-добра и да достигна златото.

Много съм доволна от днешното си представяне, като се има предвид, че в тренировките първия ден паднах лошо. В резултат на падането си натъртих петата на десния крак и имах сериозни болки в гърба и врата. Поради тази причина карах едва, едва във вчерашната квалификация.

Днес за моя радост се чувствах по-добре физически и карах по-добре. Надявам се за финалното състезание тук във Валмаленко в петък да съм напълно възстановена, за да се боря за златото", коментира Сани Жекова.

Водещи

Най-четени