Сашо Тонев бе обявен за най-слаб в Астън Вила 14.10 | 19:28

Проучването е на местен вестник

От Иво Вецев

Българският национал Александър Тонев беше обявен за най-слабия играч на Астън Вила до момента през сезона. Поне така сочи проучване, направено от местния вестник "Бирмингам Мейл", който следи изкъсо футболния живот на Вила.

Крилото беше привлечен през лятото с надеждата, че ще успее да се наложи бързо и да пасне в схемата на Пол Ламбърт. Засега обаче това не се получава, а това е поредната критика към представянето на българина.

Според читателите на изданието, 31.9% от феновете на Астън Вила са определили Тонев като най-слаб с екипа на отбора, а след него са Матю Лоутън и Джо Бенет.

Въпреки категоричното предимство на Тонев в критичната класация, трябва да се отбележи, че българинът е едва на 23 години и досега не е играл в силен шампионат като Премиър лийг. Също така той е използван много рядко и до момента има едва 120 минути през сезона.

Това не е първата критика към отбора, като много специалисти вече се изказаха, че Тонев стреля прекалено често (и неточно), вместо да търси комбинация с някой от съотоборниците си в предни позиции.

Именно заради това качество на Тонев Пол Ламбърт все още не разчита напълно на новото попълнение, но със сигурност при сгъстената програма в Англия националът ще получи шанс да заличи критиките, които летят по негов адрес.

Водещи