Сашо Тонев може да се озове в отбора на Вердер 28.05 | 12:50

Полската преса твърди, че отборът от Бремен се ослушва за българския национал

От Краси Киров

Александър Тонев е един от българските национали, който е следен изключително зорко от редица европейски грандове от топ първенствата на Стария континент.

Звездата на Лех (Познан) има намерение да си намери нов отбор през лятото, но Шотландия и Италия не са единствените му възможни дестинации.

Полската преса днес обяви, че юношата на ЦСКА е искан от Вердер и при добро желание от двете страни може да заиграе в Бундеслигата.

Вердер смени дългогодишния си треньор Томас Шааф с Робин Дут, като 48-годишният специалист вече е започнал да работи по селекцията, която ще трябва да подсили достатъчно "Бременските музиканти", за да им осигури възможност да се борят поне за Лига Европа.

Естествено, Тонев е оценяван на 3 милиона евро и няма да бъде никак лоша придобивка за германския отбор, ако се стигне до сделка.

Вердер проявява интерес и към Едисон Йорданов, който се подвизава в третодивизионния германски Ханза. Наскоро стана ясно, че талантът Едисон получи покана за българския младежки национален отбор и ще играе за България.

Тонев винаги е казвал, че предпочита да играе в Шампионската лига и единствено Селтик може да му предостави такава възможност от отборите, които имат интерес към него.

Другите са римските грандове Лацио и Рома, както и испанските Малага и Елче, но като че ли най-сериозен е интересът на Селтик и Лацио.

Водещи

Най-четени