Световната купа ще се проведе през август месец 10.07 | 14:28

Това реши на свое заседание Управителният съвет на БФХГ

От Краси Киров

Световната купа по художествена гимнастика в София през 2014-а година ще се проведе през месец август, а не както досега през май.

Това реши на своя заседания Управителният съвет на БФХГ. Надпреварата е насрочена за 7-11 август следващата година. УС гласува единодушно издигането на кандидатурата на Мария Петрова за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейски съюз по гимнастика, чийто конгрес ще се проведе през декември 2013-та.

Бяха утвърдени основни състави за девойки младша и старша възраст за 2013-а, съгласно регламента за национален отбор.

Теодора Александрова (КХГ Левски), Стефани Кирякова (КХГ Черноморец), Памела Петрова (КХГ Чар ДСК), Полина Иванова (КХГ Черноморец), Биляна Писова (КХГ Левски Триадица) и Галатея Герова (КХГ Тракия Елит) попаднаха в състава на младшата възраст, а в старшата са Катерина Маринова (КХГ Чар ДКС), Ася Иванова (КХГ Импала), Ерика Зафирова (КХГ Олимпия 74), Мария Стилянова (КХГ Чар ДКС), Цветелина Арсенова (КХГ Левски Илиана) и Боряна Калейн (КХГ Левски Триадица).

Приети бяха отчетите за подготовката и представянето на националния отбор жени индивидуално и девойки ансамбъл на Европейското първенство във Виена 2013, като представянето се отчита като много добро.

Не бяха уважени исканията на КХГ Левски Триадица, Алегро и Тракия на състезателки, които поради контузии не са участвали на държавното първенство категория Елит, да бъдат начислявани точки, тъй като системата за категоризация на спортния календар третира въпроса за неучастие само при заетост в мероприятие (международен спортен календар) на национален отбор.

Във връзка с постъпили предложения за удостояване със звания УС прави уточнението, че оповестените нормативи са приети, но не дават право на БФХГ да удостоява със звания, поради което се налага изясняване на процедурата, съобразността и със закона и права за прилагане.

Утвърдена бе схема за награди за постигнати резултати на ЕП и СП от БФХГ. Схемата ще бъде поместена на сайта на федерацията.

Водещи

Най-четени