Световното първенство загуби от блясъка си 23.01 | 20:47

Радамел Фалкао ще пропусне Мондиала в Бразилия

От Даниел Любомиров

Една от големите звезди на футбола Радамел Фалкао ще пропусне Световното първенство в Бразилия тази година заради тежка контузия, която получи в мач срещу аматьорски отбор във Франция.

Колумбийският национал с прякор Тигъра разкъса връзки на коленни сухожилия и ще отсъства от терените поне 6 месеца, което автоматично го вади от игра до края на сезона във френската Лига 1 и съответно от Мондиала в Бразилия.

Нападателят на Монако пострада след сблъсък със защитник на аматьорския Шасле в турнира за Купата на лигата на страната. Сонер Ертек – виновникът за травмата на Фалкао – дори е получил смъртни заплахи от Колумбия след новината за контузията на нападателя.

Така Световното първенство в Бразилия ще загуби от блясъка си заради отсъствието на поредна суперзвезда. Припомняме, че нападателят на френския шампион Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович също няма да участва на Мондиала, тъй като Швеция отпадна в плейофната фаза с общ резултат 2:4 срещу Португалия.

Тогава Ибрахимович реализира и двете попадение в мрежата на съперника, но от другата страна 4 пъти се разписа Кристиано Роналдо, който в последствие стана кавалер на Златната топка за втори път в кариерата си.

Водещи

Най-четени