Светът тръпне в очакване: Теглят жребия за Мондиал 2014 06.12 | 11:13

Над 200 страни, сред които и България ще могат да проследят церемонията

От Божидар Азманов

Днес 32-та финалиста на Световното първенство по футбол ще разберат своя жребий.

Церемонията е от 13 часа местно или 18 часа българско време в курорта Коста до Сауипе и ще бъде следен на живо от милиони фенове на футбола в над 200 страни, сред които и България.

Множество големи легенди ще вземат участие в церемонията, а сред имената личат тези на Кафу, Фабио Канаваро, Марио Кемпес, Лотар Матеус, Зинедин Зидан и Джеф Хърст, ролята на краля на футбола Пеле все още се пази в тайна. Гостите на събитието пък са над 1500, а близо 2000 журналисти ще се грижат за отразяването му.

Преди дни бяха определени урните, а интересното е, че в урна номер 2 има едва 7 отбора, докато в номер 4 са цели 9. Така един от тях ще бъде изтеглен и преместен във втората урна по време на жребия.

Тримата фаворити за Златната топка – Франк Рибери, Кристиано Роналдо и Лионел Меси са черешката на тортата, ма която ще се насладим в Бразилия през лятото. Сред звездите на шампионата се очаква да бъдат още Ариен Робен, Робин Ван Перси, Андреа Пирло, Марио Балотели, Марко Ройс, Месут Йозил, Марио Гьотце, Андрес Иниеста и Шави. Разбира се не трябва да забравяме и ветеранът Клозе, който ще се опита да подобри рекорда на Феномена Роналдо за голмайстор на Световните първенства.

Турнирът стартира на 12 юни в Сао Пауло и именно днес Бразилия ще разбере съперника си за този мач. На 27 юни стартира елиминационната фаза. На 4 и 5 юли ще се играят четвъртфиналите, а на 8 и 9 – полуфиналите. Големият финал на легендарния "Маракана" в Рио де Жанейро е на 13 юли.

Повече за жребия, както и всички урни вижте в Sporta.bg

Най-четени