Свилен Нейков даде надежда, че Казийски може да играе в Лондон 15.06 | 13:44

Министърът на физическото възпитание и спорта даде повече яснота около най-наболелите въпроси на българския волейбол

От Даниел Любомиров

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков даде повече яснота около най-наболелия въпрос в българския волейбол - вакантния треньорски пост и перспективите звездата Матей Казийски да играе на Олимпиадата в Лондон по-късно тази година.

В интервю за ТВ7 Нейков призна, че следи отблизо ситуацията във волейбола и си позволи индиректно да намекне, че евентуална оставка на Данчо Лазаров е възможна единствено след края на Игрите в английската столица.

"Преди Олимпийски игри не се правят промени в спортните организации - това става след тях. Сега точно промяна не може да се направи, но след Олимпиадата има вероятност за промени", каза Нейков.

Той даде нови надежди на българските фенове, че любимецът им Матей Казийски все пак може да реши да участва в националния отбор на Олимпиадата, въпреки че вчера отново подчерта, че се отказва от участие в представителния ни тим.

"По моя информация съществуват достатъчно варианти, при които Матей Казийски да играе за България на Олимпиадата", потвърди Нейков. "Ние искаме да запазим цялостта на отбора и всички наши момчета да се представят заедно в Лондон 2012.

Не знам да има решение Мартин Стоев да е назначен за нов треньор", каза още министърът, потвърждавайки думите на президента на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров.

Вчера Лазаров заяви, че в понеделник ще се знае името на новия национален селекционер, а вариантите са три.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че президентът на федерацията и бившият треньор Радостин Стойчев е трябвало да проявят повече разбиране един към друг.

Феновете на българския национален отбор по волейбол пък готвят протест пред родната федерация утре и ще скандират за оставката на Лазаров.

Водещи

Най-четени