Свиндал и Шилд с рекордни победи за Световната купа 29.12 | 21:30

Свиндал стана първият извън Австрия и Швейцария с 20 победи в скоростните дисциплини, Шилд официално е най-успешна в слалома при жените

От Даниел Любомиров

Звездата на женския отбор на Австрия в ските Марлийз Шилд влезе в историята на алпийските дисциплини, след като постигна рекордна 35-та победа в слалома за Световната купа, триумфирайки пред родна публика в зимния център Линц.

Шилд премина през тежкото трасе за общо време от 1:55.63 минути, като във втория манш бе с цели 1.10 секунди по-бърза от американската тийн сензация Микаела Шифрин.

18-годишната световна шампионка в дисциплината бе лидерка след първото спускане на пистата, но трябваше да се задоволи с второто място, след като изостана с 0.41 секунди в общото време.

Трета се нареди германката Мария Хьофъл-Рийш с пасив от 0.63 секунди спрямо победителката, като все пак за втори път през сезона се покачи на подиума в слалома – тя завърши втора в Леви на 16-ти ноември.

Лидерът в генералното класиране за Големия кристален глобус Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) спечели 25-ата си победа в Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като триумфира в спускането на пистата "Стелвио" в италианския зимен център Бормио.

Свиндал прелетя през трасето за 1:54.08 минути и остави на 0.39 секунди зад себе си най-близкия си преследвач – австриеца Ханес Райхелт, който за втори път през сезона се покачва на подиума след 2-то място в спускането и 3-тото в Супер-Г през уикенда в Бийвър Крийк.

Победителят в предишния старт в дисциплината във Вал Гардена Ерик Гей (Канада) не можа да запише исторически втори пореден успех в спускането, завършвайки на трета позиция с изоставане от 0.51 секунди спрямо Свиндал.

Най-добрите новини от сезона по ски алпийски дисциплини четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени