Свърши зимният трансферен прозорец 02.02 | 09:41

Най-голямата сделка бе свързана с треньор

От Даниел Любомиров

Сравнително спокойно и без особено гръмки покупки завърши зимния трансферен прозорец за сезон 2015/16 година. Това се случи в 01:00 часа българско време на втори февруари, като може да се отбележи фактът, че още ден преди края му клубовете от английската Висша лига счупиха собствения си рекорд за похарчени суми за нови футболисти – над 1 милиад евро общо за настоящата кампания.

В последния ден на прозореца бе обявен най-дългоочаквания трансфер, макар той да стане факт от началото на следващия сезон и до голяма степе да бе известен на широката общественост – Хосеп Гуардиола ще поеме Манчестър Сити от 1 юли.

Най-сериозният трансфер в последния ден в Англия извършиха: Евертън, който плати 13.5 милиона паунда на Локомотив (Москва) за нападателя Умар Ниасе; и Стоук Сити, който счупи рекорда си с 18-те милиона паунда за френския халф Джанели Имбюла от Порто. Арсенал пък прати под наем Матьо Дебюши във френския Бордо и Яя Саного в Чарлтън, докато Манчестър Юнайтед преотстъпи до края на сезона Ник Пауъл в Хъл Сити.

Още за сделките в последния ден на трансферния прозорец четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени