Себастиан Фетел спечели Грна При на Унгария 26.07 | 17:42

Провал за Хамилтън и Розберг

От iNews.bg

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел спечели Гран При на Унгария на пистата "Хунгароринг", а след него се наредиха пилотите на Ред Бул Данийл Квят и Дениел Рикардо. 

След края на състезанието немският пилот на "Скудерия" поздрави екипа си, а след това посвети успеха си на починалия пилот Жул Бианки: Рано или късно той щеше да е част от нас.

Днешното състезание бе изпълнено с много обрати, сблъсъци между пилотите, а също и катастрофа, при която за щастие Нико Хюлкенберг не пострада, но отпадна от състезанието.

След като вчера Люис Хамилтън и Нико Розберг завоюваха първите две места за днешния старт, те започнаха надпреварата несигурно и загубиха доста позиции, като световният шампион остана на шестата позиция, а съотборникът му остана на осмо място.

Още на старта Фераритата на Фетел и Райконен се настаниха на първите две места, въпреки че стартираха съответно от трета и пета позиция. Хамилтън от своя страна се оказа на 10-тото място, а след това се оплака, че немският му съотборник му е пресякал пътя. 

Всичко за състезанието може да прочетете на този линк.

Водещи

Най-четени