Себастиан Фетел ще стартира първи в Малайзия 09.04 | 11:28

Германският пилот на Ред Бул отново спечели квалификациите

От iNews.bg

Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще стартира от първа позиция в утрешното състезание за Голямата награда на Малайзия. Германецът записа своя втори пореден полпозишън за сезона и общо 17-и в кариерата, изпреварвайки пилота на МакЛарън Люис Хамилтън и своя колега в Ред Бул Марк Уебър.

Битката между Фетел и Хамилтън беше изключително оспорвана, като Себастиан успя да подобри времето на лидера до този момент Люис в последният възможен момент на пистата "Сепанг". Така с време от 1 минута и 34.870 секунди германецът отново си осигури място в челото на колоната.

В първото за годината състезание в най-престижната автомобилна надпревара Фетел отново стартира първи е не допусна да бъде изпреварен нито за миг до самия край на Гран при на Австралия.

Люис Хамилтън ще тръгне втори в Малайзия, след като бе само 0.104 секунди по-бавен, а Марк Уебър изостана 0.309 секунди от своя съотборник.

Четвърти на стартовата решетка ще се нареди съотборникът на Хамилтън в МакЛарън Дженсън Бътън, а пети е още един бивш световен шампион - Фернандо Алонсо с Ферари. Пилотът на Рено Ник Хайдфелд даде шесто време, а първата десетка се допълва от Фелипе Маса (Ферари), Виталий Петров (Рено), Нико Розберг (Мерцедес) и Камую Кобаяши (Заубер).

7-кратния световен шампион в "кралските гонки" Михаел Шумахер не успя да се класира за последната част на квалификациите и остава 11-и преди утрешното Гран при на Малайзия на пистата "Сепанг".

Водещи

Най-четени