Себастиен Льоб поведе колоната в Рали Сардиния 07.05 | 09:19

Световният шампион бе най-бърз в първите осем отсечки от състезанието

От Константин Симидчийски

Седемкратният световен шампион Себастиен Льоб със Ситроен поведе след първия ден на Рали Сардиния, пети старт от Световния рали шампионат. Французинът бе най-бърз след първите осем специални отсечки близо до Сиамана в югозападната част на острова и записа време от 44:35.2 минути.

Зад Льоб се наредиха норвежецът Петер Солберг също със Ситроен и Мико Хирвонен с Форд, който повреди гумата си в началото на седмата отсечка за деня. Солберг изостана на 33.2 секунди от Льоб, докато финландецът Хирвонен остана на 20 секудни зад Солберг. Зад тях пък се нарежда съотборникът на Себастиян Льоб в тима на Ситроен- Себастиен Ожие.

Преди проблемите на Хирвонен, финландецът даваше близки времена до тези на Льоб. След спукването на гумата обаче, пилотът на Форд реши да я смени чак в края на етапа, съумявайки да изостане само на 50 секунди. Това даде възможност на Себастиян Ожие да се нареди веднага зад Льоб и заелия второ място Солберг.

В края на деня обаче Ожие прецени, че няма шансове да се бори за първата позиция. Той върна педала на газта, което даде шансове на Хирвонен да го изпревари по време в последната осма отсечка за първия ден.

Водещи

Най-четени