Себастиен Льоб поведе след първия ден на Рали Мексико 10.03 | 14:23

Световният шампион спечели етапа по улиците на Леон и дръпна с 11,2 секунди пред Мико Хирвонен

От Краси Киров

Пилотът на Ситроен Себастиен Льоб взе преднина от 11.2 секунди пред своя съотборник Мико Хирвонен в първия ден на Рали Мексико, част от световния рали шампионат..

Световният шампион спечели етапа по улиците на Леон и дръпна пред финландеца в двата суперспециални етапа в края на деня, по време на които се изиспа истински порой.

Мадс Осберг от тима на Адапта Форд остана трети. Той има изоставане на повече от минута зад пилотите на Ситроен, но успя да вземе 16 секунди аванс пред пилота на заводския тим на Форд Яри-Мати Латвала. Пети остана съотборникът на финландеца Петер Солберг.

"Разликата е много малка и Мико натиска наистина здраво. Яри-Мати Латвала също е доста бърз, така че не може да си позволим да се отпускаме", заяви победителят Льоб след края на петъчния ден.

Изоставането на Латвала се дължеше на счупено предно ляво окачване. Инцидентът се случи в отсечката Ортега.

"Стана на шеста скорост, сляп ляв завой на хълм. Видях камъка, но нямаше как да го избегна. При толкова лош шанс трябваше да атакувам следобед", обясни финландецът.

Наказание от 10 секунди костваше на М-спорт Форд по-предно място, но в крайна сметка От Танак успя да скъси дистанцията със Солберг на секунда и три десети след добро каране в суперспецилните етапи.

От лошото време в тях се възползваха Насер Ал-Атия и Крис Аткинсън съответно от Катар Ситроен и Монстър Форд и завоюваха победите.

Най-четени