Себастиен Льоб триумфира в Рали Сардиния 08.05 | 14:12

7-кратния световен шампион във WRC с втора победа за сезона

От iNews.bg

Френският пилот на Ситроен Себастиан Льоб спечели Рали Сардиния, пети кръг от Световния рали шампионат. Това бе втора победа през годината за седемкратния световен шампион, който водеше през цялата надпревара на острова край Италия.

Резултатите бяха доказателство за преимуществото на Льоб пред всички останали. Французинът винаги стратираше първи по прашните отсечки при доста по-тежки условия от своите съперници, но въпреки това успя да покаже добро каране и да доминира в ралито. Единствено Мико Хирвонен създаде проблеми на Льоб в първия ден на надпреварата, но след това финландецът спука гума и остави съперника си да натрупа преднина.

Хирвонен обаче направи добро каране и успя да завърши на 11.2 секунди зад Льоб в крайното класиране. Трети остана Петер Солберг, който също до последно имаше шансове за победата в състезанието. След него се нареди съотборникът на Льоб в Ситроен Себастиан Ожие, който спечели последните две надпревари в Йордания и Португалия.

Така французинът поведе в генералното класиране на WRC след първите 5 състезания. Той завърши шести в първото състезание за годината в Швеция, след което триумфира в надпреварата в Мексико. Последваха второ място в Португалия и трето в Йордания, преди да дойде и успехът в Италия. Той е със 74 точки- на две пред Хирвонен. Трети е Ожие с 69 пункта.

Водещи

Най-четени