Себастиен Льоб триумфира с осма титла в Световния рали шампионат 12.11 | 09:25

Състезателят на Ситроен си осигури предсрочно пореден трофей в кариерата си

От Михаела Ганчева

Себастиен Льоб стана осемкратен световен шампион, след като основният му съперник в Световния рали шампионат Мико Хирвонен прекрати участието си в Рали Великобритания, заради повреда. Така пред състезателя на Ситроен няма никакви препятствия и той печели за осми път престижния трофей.

От тима на Форд постоянно подозираха, че повредата в радиатора на колата на Хирвонен ще се окаже достатъчно тежка, за да не може той да поднови надпреварата си.

Дори и да го бе направил обаче, пилотът на Форд щеше да претърпи поне 25-секундно наказание, защото изпусна днешните етапи от състезанието и едва ли щеше да запише достатъчно точки.

Льоб продължава да води във временното класиране на Рали Великобритания, като вторият Яри-Мати Латвала изостава с една секунда от него със своя автомобил Форд.

Себастиен Льоб е роден на 26-ти февруари 1974-та година в Агено, Монако и е висок 171 см. В Световния рали шампионат дебютира през 1997-ма година и вече има 151 участия в състезания, като сега преследва своята 68-ма победа.

През 2003-та завършва на втора позиция в крайното класиране със Ситроен, но от следващата година неизменно доминира по трасетата в света, като вече осем поредни пъти печели световната титла.

Водещи