Себастиен Льоб увели преднината си в Мексико след втория ден 11.03 | 14:06

Французинът има преднина от 36,2 секунди пред своя съотборник Мико Хирвонен

От Краси Киров

Пилотът на Ситроен Себастиен Льоб запази лидерската си позиция преди последния ден на Рали Мексико. Французинът има преднина от 36,2 секунди пред своя съотборник Мико Хирвонен.

Тимът на Ситроен успя да запази комфортната преднина на своята двойка пред преследвачите в последните три етапа на съботния ден.

В неделя обаче предстои една от най-дългите отсечки Гуанахуато, чиято дъжлина е 54,3 километра.

"Имаме комфотен аванс, но предстои дълга, 54 километрова отсечка, така че нищо не е решено. На това рали се представям добре и се надявам утре това да продължи ", заяви Льоб.

Пилотът на Форд Яри-Мати Латвала бе най-бърз в двете отсечки на етапа Команхила, но след натрупаните закъснения по-рано през уикенда на финландеца ще му е нужно чудо, за да се класира по-напред от третото място, на което излезе след втория ден.

"Радвам се да видя, че колата ни е конкурентноспособна. Ако нямахме тези проблеми, можехме да се представим наистина добре", сподели Латвала.

Петер Солберг с Форд, Мадс Остберг от тима на Адапта Форд и Ото Танак от М-Спорт Форд се наредиха на останалите позиции в топ шест. Състезателите на М-Спорт Танак и Евгени Новиков преодоляха завъртане, спукана гума и счупено колело.

Останалите в челната десетка са Насър Ал-Атиа, Арминдо Араужо, Себастиен Ожие и Кен Блок.

Водещи

Най-четени