Себастиен Ожие взе крехка преднина след първия ден на рали Йордания 15.04 | 18:57

Французинът води с повече от половин минута пред световния шампион Себастиен Льоб

От Краси Киров

Себастиен Ожие със Ситроен поведе в класирането след първия ден на рали Йордания, четвърти кръг от световния шампионат. Фактически първият ден на ралито не се състоя поради закъснение на кораба, който превозваше гумите и останалото оборудване на отборите по Мъртво море. Затова състезанието започна днес направо от етап 7.

След първите скоростни отсечки Ожие има преднина от 31.6 секунди пред седемкратният световен шампион Себастиен Льоб (Франция) със Ситроен. Трети, на 33.1 секунди е Яри-Мати Латвала (Финландия) с Форд Фокус.

Въпреки, че първата позиция не е много приятна заради това, че колата ще си проправя път през пустинята, Ожие не се поколеба да натиска газта до края на деня. Някои от останалите отбори тактически намалиха газта, за могат да карат на по-изчистено в пустинята трасе.

Световният шампион Льоб спря рано до река Йордан за да загуби време, докато Яри-Мати Латвала, който е само на 1,5 секунда зад Льоб, намали скоростта в последните метри.

Петер Солберг със своя Ситроен остана на 4-то място само на 2 секунди зад Латвала. Но Мико Хирвонен е на две и половина минути зад лидера. Бившият световен шампион във Формула 1 Кими Райконен остана на шесто място. Утре е последният ден на ралито.

 



Водещи

Най-четени