Себастиен Ожие прекрати господството на Льоб в Рали Германия 21.08 | 18:22

Ожие триумфира с победата на Рали Германия и прекрати успешната серия на Льоб във WRC

От Михаела Ганчева

Себастиен Ожие прекрати триумфалния ход на съименника си Льоб в Рали Германия и постигна първата си победа, дошла доста лесно в хода на състезанието, след като Льоб водеше в края на втория ден, но спука гума. В крайна сметка Ожие попречи на големия си опонент да запише девети успех в този етап от календара на Световния рали шампионат (WRC) и завърши на първа позиция с 39.8 секунди аванс.

Льоб си бе спечелил минимален аванс след по-голямата половина от първия ден на надпреварата в Германия, а двамата състезатели на Ситроен се бяха откъснали сериозно от останалите участници. В края на съботната част от Ралито обаче, Льоб спука гума и загуби повече от минута, с което позволи на Ожие да постигне четвъртата си етапна победа за годината.

"Знаехме още преди началото, че съотборникът ми е много силен в това Рали, така че за мен уикендът е перфектен, след като постигнах успеха", заяви щастливият Ожие.

"Не може да се развива идеално всяка година", лаконичен бе Льоб. "Както всяка година напомням, серията ми някой ден ще спре. Все пак, представихме се добре, но вчера нямахме късмет и просто нищо не зависеше от нас."

Новият проект на Мини постигна първия си сериозен успех в Световния рали шампионат (WRC), тъй като се покачи на подиума, благодарение на третото място на Дани Сордо.

Последният световен шампион във Формула 1 с Ферари Кими Райконен записа най-добрия си резултат във WRC и финишира на шеста позиция на седем минути и 24 секунди зад победителя.

Водещи

Най-четени