Себастиян Фетел очаква с нетърпение старта за Гран при на Белгия 24.08 | 17:32

Световният шампион е готов след паузата в шампионата, да се включи с пълна сила в надпреварата

От Краси Киров

Световният шампион Себастиян Фетел изрази нетърпението си да се върне отново в болида на Ред Бул и да се състезава в Гран при на Белгия, тъй като по негови думи пистата Спа е мечтана дестинация за всеки един пилот.

Немецът е убедителен лидер до момента в класирането през сезона, но в последните три надпревари регистрира сериозен спад в представянето си, провокиран най-вече от засилването на конкуренцията в лицето на пилотите на МакЛарън и Фернандо Алонсо.

"Пистата Спа притежава всичко, за което един пилот може да мечтае", заяви Фетел. "Невероятно бързи завои и бавни шикани, а и може да е пълна с изненади, заради времето. В един момент може да завали, а в следващия да грее слънце."

"Трасето е определено едно от любимите ми. "О Руж" (известен и труден завой) и "Бланхмон" са най-интересните части, защото на суха писта през тях се минава без особени проблеми, но ако е мокро, е съвсем различно. Тогава трябва да натискаш педалите наистина много силно."

Фетел посочи и любимата си секция от пистата - двойния ляв завой, известен като "Пуон", който е истинско изпитание за качествата и бързината на пилотите. Според него последният шикан е напълно различен от цялостната конструкция на трасето и може да изненада всеки състезател, който не е подготвен за него.

Водещи