Себастиян Фетел потегля първи на "Сузука" 06.10 | 09:32

Германецът спечели четвърти пореден полпозишън за Гран при на Япония

От Константин Симидчийски

Световният шампион във Формула 1 Себастиян Фетел записа впечатляващия четвърти пореден полпозишън на пистата "Сузука", като утре германецът ще тръгне първи в Гран при на Япония.

Асът на Ред Бул бе недостижим в днешната квалификация на легендарното трасе, като от второ място ще потегли неговият съотборник Марк Уебър. Дженсън Бътън с МакЛарън и Камуй Кобаяши със Заубер се наредиха след тях, докато Ромен Грожан и Серхио Перес останаха съответно пети и шести на стартовата решетка.

Тук обаче трябва да припомним, че Дженсън Бътън ще стартира с пет места назад заради смяна на своята скоростна кутия, което и ще позволи на местния любимец Камуй Кобаяши да потегли трети. Бътън тръгва от осма позиция.

Лидерът във временното класиране Фернандо Алонсо остана едва седми в квалификацията, докато Топ 10 бе попълнен от Люис Хамилтън, Кими Райконен и Нико Хюлкенберг.

Сесията бе разочароваща за двамата пилоти на Мерцедес - Михаел Шумахер и Нико Розберг, които окупираха съответно 13-о и 15-о място в стартовата решетка.

Място сред първите десет не намери и Фелипе Маса, който ще започне от 11-а позиция.

Себастиян Фетел отново доказа, че отлично знае как да направлява болида си на емблематичната "Сузука". Германецът бе над всички в Q2, а в решителната Q3 постави време от 1:30.839 минути, което и се оказа недостижимо за останалите. Световният шампион бе на път и да подобри това си постижение, преди обаче Кими Райконен да предизвика появата на жълт флаг на пистата.

Водещи

Най-четени