Сеп Блатер се опитва да се измъкне от расисткия скандал 18.11 | 11:25

75-годишният швейцарец обяви, че е останал неразбран след интервюто си в CNN

От Краси Киров

Президентът на ФИФА Сеп Блатер побърза да уточни коментарите си относно расизма във футбола.

75-годишният швейцарец разбуни футболните духове преди два дена, когато в интервю за CNN каза, че няма разисъм по време на мач между футболистите.

Според него просто съществуват "определени думи или жестове, които не са правилни" и след края на мача всичко се оправя като играчите си стиснат ръцете. Неговите думи веднага предизвикаха реакции в обществото и най-вече в Англия.

На Острова отдавна недолюбват Блатер заради това, че не им даде домакинството на Мондиал 2018. Също така пък в Англия най-сериозно се борят срещу расизма, като в момента футболната асоциация разследва две случки за евентуален расизъм.

Разследваните са Джон Тери и Луис Суарес, които са обидили съответно Антон и Рио Фърдинанд. Според Блатер, той е останал неразбран.

"Не съм говорил за дискриминация, а за груб език и груба игра. Ако играеш грубо, когато мача свърши отиваш и си стискаш ръката със съперника," заяви Блатер пред FOX.

"Казвайки това, мога да ви уверя, че моята решителност и енергия са изцяло срещу расизма и дискриминацията," добави Блатер, като се опита да се измъкне от скандала и да остане неразбран.

Водещи

Най-четени