Серхио Агуеро премина в Манчестър Сити 29.07 | 12:33

Аржентинският нападател подписа за пет години с клуба от Йистландс, а в касата на Атлетико Мадрид ще влязат около 35 милиона паунда

От Константин Симидчийски

Най-богатият футболен клуб в света Манчестър Сити прибави нов рубин във и без това бляскавата си селекция, подписвайки за срок от пет години с аржентинския национал Серхио "Кун" Агуеро.

Трансферът на нападателя бе потвърден и от двете страни, а 23-годишният голмайстор вече е и най-скъпият футболист в историята на "гражданите". Сумата по сделката не бе обявена официално, но се предполага, че в касата на Атлетико Мадрид ще влязат около 35 милиона паунда. Цифрата може да нарасне и до 38, чрез включени в контракта специални бонуси.

Серхио Агуеро изрази желанието си да напусне Атлетико Мадрид почти веднага след края на миналия сезон, като в един момент силно заинтересован от привличането му бе торинският гранд Ювентус. Италианският клуб дори преговаряше с ръководството на Атлетико за услугите на Кун, но до договорка така и не се стигна.

Привличането на нов нападател пък се оказа важна задача за мениджъра Роберто Манчини, който през това лято ще се раздели със своя капитан Карлос Тевес. Очаква се Агуеро да замени именно своя сънародник в стартовия състав на "гражданите", като засега не е ясно къде ще заиграе Тевес през следващия сезон.

Покупката на Кун Агуеро е рекордна за Манчестър Сити, като досега най-много пари английският клуб брои за бразилския национал Робиньо, който бе привлечен за 32,5 милиона паунда от Реал Мадрид през лятото на 2008. Кариерата на "кариоката" в Англия обаче не се разви по очаквания начин, а преди година той бе продаден на италианския Милан.

"Не мисля, че ще имам проблеми да се впиша в отбора. Ще се старая да правя това, което мениджърът иска от мен, така че ще видим как той иска да играя. Нямам притеснения и съм сигурен, че всичко ще мине добре", заяви аржентинецът пред клубния сайт на Манчестър Сити.

Водещи