Серхио Агуеро преподписа контракта си с Атлетико Мадрид 31.01 | 16:11

Новият договор на "Кун" е до лятото на 2014 г.

От iNews.bg

Аржентинският нападател на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро поне временно прекрати всички спекулации относно своето бъдеще, удължавайки контракта си с клуба от "Висенте Калдерон" за още две години и половина.

Новата сделка на "Кун" е с краен срок юни 2014 г., с което и нападателят сложи край на слуховете, че е на крачка от преминаване в английската Висша лига. Вчера пресата на Острова съобщи, че 1/8-финалистът в Шампионската лига Тотнъм е предложил впечатляващите 38.5 милиона паунда за услугите на "гаучоса", към когото апетити проявява и шампионът Челси.

"Оставам тук, защото така искам", сподели аржентинецът пред испанската преса. Според медиите в страната, новият договор на Агуеро съдържа и рекордна за Атлетико Мадрид клауза за откупуване, която обаче на този етап не бе обявена публично.

22-годишният стрелец бе привлечен от "дюшекчиите" през месец май 2006 г., когато испанският гранд заплати на Индепендиенте сума от 23 милиона евро за тогава все още 17-годишния талант, което бе и нов трансферен рекорд за настоящия носител на трофея в Лига Европа.

Агуеро обаче не разочарова новия си клуб, отбелязвайки 89 попадения в 217 срещи с бяло-червената фланелка. Нападателят логично привлече и вниманието на редица европейски грандове към себе си, но на този етап аржентинският национал реши да остане верен на Атлетико.

Водещи